Ufork

Visuele communicatie

Ufork is een studio voor visuele communicatie opgericht door grafisch vormgever Ulrike Fork. We ontwikkelen visuele identiteiten en oplossingen voor kleine en grotere organisaties, tentoonstellingen of events. 

Ieder ontwerp is het resultaat van de combinatie van onze artistieke ideeën en onze strategische expertise. We ontwikkelen voor iedere opdrachtgever een onderscheidende en eigentijdse oplossing.

Vanuit de studio in Rotterdam werkt Ufork samen met een netwerk van andere ontwerpers, fotografen, illustratoren, tekstschrijvers, webdevelopers en mediaspecialisten.

Onze expertise is: identiteit, logo ontwerp, boekontwerp, magazine, brochure, print, typografie, tentoonstellingen, educatief ontwerp, illustratie, poster, ruimtelijke objecten, signing, verpakkingen, websites, bedrijfs communicatie

Klanten zijn onder andere Kunsthal Rotterdam, Museum Rotterdam, Onderwijsmuseum, Heineken, Schiphol, Arco, Hoogheemraadschap Delfland, Gemeente Rotterdam, architecten, ontwerpers, kunstenaars, onderwijsinstellingen en non-profit organisaties.

‘Het is iedere keer weer spannend en uitdagend om voor een nieuw project in de wereld van de opdrachtgever te duiken. Deze wereld te verkennen, te begrijpen en een oplossing te vinden voor een nieuwe identiteit, een logo, een boek of een tentoonstelling. Een oplossing die past bij deze wereld en het verhaal erachter. De visuele communicatie rond een project staat nooit op zichzelf, maar is onderdeel van het grotere geheel. Voor mij is een ontwerp succesvol als het logisch maar ook verrassend is, als het het project op een betekenisvolle manier versterkt en toch als vanzelfsprekend bij het project past.'

Ulrike Fork