Coolsingel, Museum Rotterdam

De geschiedenis van Rotterdam ontrafeld aan de hand van de belangrijkste straat van de stad.

Met 'Coolsingel' toont Museum Rotterdam de rijke geschiedenis rondom deze bekende Rotterdamse straat. Verschillende thema's in de tentoonstelling zoals architectuur, stedelijke ontwikkeling en het uitgaansleven laten zien hoe de straat en de stad zijn veranderd aan de hand van gebeurtenissen, verhalen, beelden en objecten. Ufork heeft met behulp van het beschikbare materiaal de verhaallijnen vormgegeven en toegankelijk gemaakt.

Een tijdlijn om onder te dompelen in de geschiedenis

Een 22 meter lange tijdlijn geeft de bezoeker een overzicht van meer dan duizend jaar Coolsingel. Net als de verhalen, de tijden en de gebeurtenissen schakelen beeld en tekst visueel in elkaar over. Iedere Rotterdammer heeft herinneringen aan de Coolsingel en beleeft opnieuw de verhalen van vroeger. Daarom is vooral de tijdlijn een plek waar bezoekers uitgebreid de tijd nemen. Het 'schakelen' van beeld en tekst geeft de kijker de mogelijkheid te kiezen of hij/zij per thema of per tijdperk verder wil lezen.

De tentoonstelling is ontworpen door Claus Wiersma. Inhoud en teksten zijn samengesteld door Museum Rotterdam.

Ontwerp publicatie Coolsingel

Ter gelegenheid van de tentoonstelling is het boek 'Coolsingel, 700 jaar Rotterdammers en hun stad' verschenen. Een indrukwekkende, rijk geïllustreerde stadsgeschiedenis met de Coolsingel als economisch, politiek, bestuurlijk en cultureel hart.

Ufork heeft het boek, geschreven door stadshistoricus Paul van de Laar, vormgegeven.

(ISBN 9789059375062, Uitgeverij Bas Lubberhuizen, 240 p.)